Borgstelling MKB Kredieten (BMKB)

Borgstelling MKB Kredieten (BMKB) Bij de BMKB staat de overheid borg voor bedrijfsfinanciering. Banken geven eerder een lening als de overheid voor een deel garant staat. Met het borgstellingskrediet (BMKB) staat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar die de bank niet genoeg … Lees meer Borgstelling MKB Kredieten (BMKB)

Borgstellingskrediet voor de landbouw (BL)

Borgstellingskrediet voor de landbouw (BL) Met een borgstellingskrediet voor de landbouw (BL) staat de overheid borg voor een deel van de bedrijfsfinanciering van landbouwondernemingen. De BL is bedoeld voor landbouwondernemingen die bij het afsluiten van een lening de bank niet genoeg zekerheid kunnen bieden (‘onderpand’, zoals grond, gebouwen of machines). Banken geven eerder een lening … Lees meer Borgstellingskrediet voor de landbouw (BL)

Financiering zonnepanelen op bedrijfspanden wordt stuk eenvoudiger.

Financiering zonnepanelen op bedrijfspanden wordt stuk eenvoudiger De Nederlandse bankensector heeft een standaardakte ontwikkeld voor zonne-energie. Deze akte moet de financiering van zonnepanelen door exploitanten op bedrijfspanden een stuk eenvoudiger maken. Exploitanten vragen aan eigenaren van bedrijfsvastgoed of zij dakoppervlak willen verhuren om zonnepanelen te plaatsen. Na toestemming hebben exploitanten vaak een lening nodig van … Lees meer Financiering zonnepanelen op bedrijfspanden wordt stuk eenvoudiger.