zonnepanelen

Zonnepanelen of PV installatie

Zonnepanelen/PV installatie

Als u graag zonnepanelen wilt, ook wel een PV installatie genoemd, op het dak van uw bedrijf. Kunnen wij u adviseren over hoe u dit het beste kunt doen.

Voor zonnepanelen is een SDE+ subsidie mogelijk. U krijgt dan subsidie per kwh die opgewekt worden door de zonnepanelen. Wij helpen u graag met de aanvraag van de SDE+ subsidie.

Wij adviseren u hoe u het maximale rendement kunt behalen door een kostprijsberekening en een Return Of Investment berekening te doen. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de huidige dakbedekking waar de PV installatie geplaatst moet worden (indien van toepassing).

Onze diensten bij zonnepanelen:

  • Aanvraag subsidie. (SDE+)
  • Het maken van een legplan.
  • Kostprijsberekening per wattpiek.
  • ROI berekening.

Eerst kijken we of uw dak geschikt is om zonnepanelen te plaatsen. De kwaliteit van de dakbedekking of de draagconstructie is van groot belang. Vaak moeten er aanpassingen gedaan worden. Dit gaat in overleg met een dakdekker of constructeur uit uw omgeving.

Ook is het belangrijk om te weten hoeveel panelen er geplaatst moeten worden om aan uw energie behoefte te voldoen. In samenwerking met PM Energie kunnen wij voor u de SDE+ subsidie aanvragen en uitvoeren.

Het maken van een legplan en de configuratie van het systeem worden door experts uitgevoerd. Desgewenst nemen wij contact op met de netbeheerder om alle zaken omtrent de hoofdaansluiting te regelen.

Door jaren ervaring weten wij waar we op moeten letten voor het juiste PV systeem. Het type zonnepaneel en omvormer hangt af van de situatie. Verder werken wij graag samen met Solaredge om uw systeem te perfectioneren. Met het monitoringsportal van Solaredge kunt online de opbrengst van uw PV systeem waar ter wereld ook volgen.

Zonnepanelen leggen we vaak in combinatie met het verwijderen van een asbest. Hierbij kunnen wij u ook adviseren, kijk hier voor meer informatie.