industriële infrarood verwarmingspanelen

Infrarood verwarming bedrijfshal

Infrarood verwarming voor bedrijfshallen, magazijnen, kantoren en winkels

Stelde u zich ooit de vraag, “waarom zijn deze grote ruimtes of hallen toch altijd zo koud”? Het antwoord op deze vraag is simpel. Tot op heden was er gewoonweg geen doeltreffende manier om grote ruimtes of hallen te verwarmen en als ze er al waren. Er moesten bergen aan energie, en dus ook geld, ingestopt worden om een klein beetje warmte te creëren. Met de ontwikkeling van infrarood verwarmingspanelen en industriële Heatscreens is dit vanaf heden verleden tijd.

Wij kunnen u helpen met de juiste keuze voor Infrarood verwarming in een bedrijfshal zoals het;

  • Het aanpassen van conventionele verwarming (gas) naar infrarood verwarming.
  • Een plan maken per werkplek en ruimte. (ARBO)
  • Berekening besparing na aanpassen verwarming.
  • Heatscreens
  • Heatscreen toegepast als spot heater aan de lopende band.

De industriële infrarood verwarmingspanelen die wij vaak gebruiken zijn van Heatscreen. De Heatscreen 2300W en de Heatscreen 1300W, bevatten geen pasta’s of andere bewerkelijke infrarood opwekkers. Door de combinatie van geavanceerde technologie met de beste materialen, presteert de Heatscreen beter dan alle andere verwarmings methoden.

Met de Heatscreen infrarood verwarmingspanelen hoeft u enkel vierkante meters te verwarmen en geen kubieke meters. Hier valt dus een fenomenale winst te behalen als we het hebben over energie besparen. Om nog maar te zwijgen over de enorme kostenreductie op uw energie nota. Hoe hoger de te verwarmen ruimte, hoe hoger de winst die er voor u te behalen valt.

Langegolf infrarood verwarmt rechtstreeks de objecten zonder de lucht eerst te moeten verwarmen. De infrarood stralen worden door de objecten opgenomen en vervolgens weer afgegeven (accumulerende werking), waardoor de werking extra effectief wordt. Hierdoor ontstaat een homogene, sensationeel verwarmde, ruimte. Of u kiest voor het zogenaamde spot heating, dit betekent dat u enkel datgene verwarmt wat u WILT verwarmen, Veilig en CO2 neutraal.

Door de afwezigheid van open vlammen bij de Heatsceen infrarood verwarmingspanelen worden risico’s van giftige gassen (zoals koolmonoxidevergiftiging) volledig geëlimineerd. Dit resulteert in een veilig gebruik en een veilige werk– en/of leefomgeving. Tevens is de Heatscreen weerbestendig oftewel IP 65.

Omdat de Heatscreen panelen gevoed worden door elektriciteit en er dus geen enkel verbrandingsproces bij komt kijken, produceren de panelen geen CO2 uitstoot. Indien deze elektriciteit afkomstig is van een zogenaamde “GROENE” bron, zoals zonnepanelen, waterkracht of windenergie, is uw totale verwarmingsproces dus VOLLEDIG CO2 neutraal. Dit is een bijkomend voordeel ten opzichte van bijna alle conventionele verwarmingsmethodieken die wel gebruik maken van een verbrandingsproces.

 

Energiebesparing met Infrarood verwarming

In vergelijking tot conventionele verwarmingssystemen levert de Heatscreen infraroodverwarming een reductie op van het energiegebruik van niet minder dan 20 tot 40%.

Infrarood verwarmingspanelen verwarmen rechtstreeks de objecten zonder de lucht eerst te moeten opwarmen. De infrarood stralen worden door de objecten opgenomen en vervolgens weer afgegeven (accumulerende werking), waardoor de werking extra effectief wordt. Hierdoor ontstaat een homogene, sensationeel verwarmde ruimte. Of u kiest voor het zogenaamde spot heating, dit betekent dat u enkel datgene verwarmt wat u wilt verwarmen.

 

Onderhoudsvrij
Heatscreen infrarood verwarmingspanelen maken geen gebruik van bewegende onderdelen zoals een brander, filters, brandstofleidingen, thermostaatkranen, e.d. Hierdoor zijn onze industriële infraroodpanelen geheel onderhoudsvrij.

Gezondheid
Infrarood heeft een heilzame werking op het menselijk lichaam. Algemeen bekend is dat deze de doorbloeding stimuleert, waardoor reumapatiënten minder pijn ervaren en bacteriegroei (schimmels) tegengaat.

Flexibel hergebruik
Omdat de Heatscreen infrarood verwarmingspanelen makkelijk te installeren en te verwijderen zijn, kunt u bij een verhuizing makkelijk uw infrarood verwarmingspanelen meeverhuizen naar uw nieuwe onderkomen.
Indien u uw ruimte anders in wilt richten, of uit wilt breiden, zijn de panelen simpel en eenvoudig te verplaatsen.

Recyclebaar
De Heatscreen infrarood verwarmingspanelen zijn voor 98% recyclebaar. Wij willen nu eenmaal goed zijn voor het milieu, in plaats van minder slecht.

Lage montagekosten
Heatscreen infrarood verwarmingspanelen zijn eenvoudig te monteren. Zo kunnen de panelen eenvoudig gemonteerd worden met de meegeleverde montagematerialen. Eventuele specifieke vraagstukken m.b.t. speciale ophangbeugels zijn bij grotere aantallen altijd bespreekbaar, wij denken graag met u mee.

Design
Door het toepassen van visueel aantrekkelijke componenten durven wij met trots te zeggen dat de Heatscreen ’s werelds meest aantrekkelijke industriële verwarmingspaneel is geworden. Vanaf 50 stuks is het zelfs mogelijk de Heatscreen te bedrukken naar uw wens. Denk aan reclame voor uw product, uw bedrijf of uw reclame uiting. Wij denken graag met u mee!

 

Naast heatscreens voor uw bedrijfshal hebben wij ook Infraroodpanelen voor kantoorruimte.